Политика за поверителност

Тази политика за поверителност разяснява каква информация се събира от услугите предлагани от Калориен Калкулатор. Това включва разработеният уебсайт www.caloriecounter.bg , както и мобилно приложение Диетичен Калкулатор на Калории . Същите ще бъдат наричани накратко Администратор , като при необходимост можете да се свържете чрез email адрес [email protected] .

При обработването на личните данни Администратора спазва законовата и подзаконовата нормативна уредба, приложима в България във връзка със защита на личните данни, включително, но не само, Регламент (ЕС) 2016/679 (“Регламент”).

Запазваме си правото периодично да актуализираме и изменяме настоящата Политика за поверителност, за да отразяваме всички изменения на начина, по който обработваме личните ви данни или измененията на вашите законови изисквания. В случай на такива изменения, ние публикуваме изменената версия на Политиката за поверителност на нашия уебсайт и поради това, любезно ви молим периодично да проверявате съдържанието ѝ.

# Какъв вид лични данни събираме за Вас?

Когато използвате услугите предоставени от Администратора, ние събираме или получаваме лична информация. В някои случаи вие контролирате каква информация ще ни бъде предоставена, в други ние събираме информацията, която е необходима за да може Администратора да продължи да предлага услугите си. Тези данни се събират използвайки криптирана TLS комуникация, която гарантира тяхната сигурност.

 • При вписване с Google/Facebook/Apple вие създавате акаунт при нас. С тази стъпка вие сте отведен в съответната платформа Google/Facebook/Apple, при което сте уведомени подробно какви данни предоставяте. Това включва имена, email, профилна снимка.
 • Ние събираме допълнителна профилна информация като: пол, ръст, тегло, години, ниво на активност, хранителна информация, предпочитан език.
 • Вашите взаимодействия с услугата също генерират данни, които биват събирани. Това включва: споделяне на храни с други потребители, маркиране на храни като любими, прием на вода, конфигуриране на желано тегло, конфигуриране на калорийно съотношение, асоцииране на хранителна информация с баркод на продукт.
 • Мобилно приложение събира информация като тегло, ръст, базов метаболизъм, консумирана хранителна информация и воден баланс с цел предоставяне на персонализирана обратна връзка целяща постигането на зададената цел от потребителя. По желание на потребителя, тези данни могат да бъдат споделяни с други приложения, които биха могли да надградят обратната връзка, която потребителят получава. Така например консумираните калории могат да бъдат споделени с приложение за следене на енергоразход за да се получи по-добра представа дали калорийният бюджет, конфигуриран от потребителят съответства на калориите, които той гори през деня. За Android врсията на приложението тази информация се обменя чрез Health Connect, като приложението ще спазва Health Connect Permissions Policy включително Limited Use requirements .
 • Чрез коментари в платформата от която сте получили достъп до услугата или съобщения пратени по email или нашите социални мрежи вие имате възможност да предоставите допълнителна информация, която би ни позволила да се свържем с вас с цел да ви отговорим или разрешим проблем.
 • Вие НЕ предоставяте лична чувствителна информация като расова или етническа група, политически наклоности, генетични или биометрични данни, религиозни или философски разбирания.
 • Събираме лог данни включващи IP адрес, вид на браузъра, вид устройство, Google AdId. Ние използваме лог данните за да повишим нашата сигурност, като така бихме могли да предотвратим неправилното достъпване на данни, както и да подобрим нашите услуги, като да увеличим продуктивността на услугата.
 • Използваме cookies (бисквитки) или други подобни технологии като SDK (библиотеки на трети страни) спомагащи ни да ви различим и предоставим персонализирана услуга.
 • Обработка на данните ви с цел предоставяне на услугата - създаване на профил, предоставяне на информация относно калорийният прием и колко сте близо до това да постигнете зададената от вас цел. Възстановяването на данните в случай на смяна на телефона или преинсталиране на приложението.
 • Ние използваме Google Analytics, който събира информация като: колко често е използвана услугата, кои функционалности, екрани/страници са използвани.
 • Получаване на търговски бюлетин, информиращ ви за събития засягащи вашите данни, както и промоции включващи намаления или онлайн игри и томболи.
 • Данните описани в този документ биват използвани, с оглед осъществяване на исторически анализ с цел подобряване качеството на услугата.

# Колко време пазим вашите лични данни?

По правило, ние съхраняваме вашите лични данни докато имате акаунт при Администратора.
В някои случаи, като дълъг период на неактивност данните ви могат да бъдат изтрити. Вие винаги може да поискате от нас да изтрием определена информация или да закрием акаунта ви и ние ще отговорим на това искане като запазим определена информация, дори и след закриване на акаунта, когато приложимото законодателство или законни интереси го налагат.
За да поискате изтриване на вашите лични данни е необходимо да ни пишете на email [email protected] .

# Услуги на трети страни

За да предостави услугата Администратора използва технологии и услуги предоставени от трети страни. Това са:

 • Google - повече относно как Google използва данни на потребителите тук .
 • Facebook - тяхната политика за лични данни може да намерите тук .
 • Firebase - сигурността и политиката за поверителност можете да намерите тук .
 • Sendinblue - политиката за лични данни можете да намерите тук .